Tilluftsdon Balance

Tilluftsdon Balance

Den här nyttan har du av tilluftsdon balance

Om du är ute efter ett tilluftsdon balance så bör du läsa vidare. Låt oss börja med en del viktig fakta om tilluftsdon balance. Många gånger vet man vad man behöver men har mindre koll på vad som är viktigt att tänka på för att uppnå maximal effekt med produkter inom exempelvis ventilationsbranschen. Likadant är det med en del montering av vissa komponenter. En del kan man naturligtvis montera själv då det inte är speciellt komplicerat, medan man bör anlita en fackman till andra, mer komplicerade produkter. Visst, det är en kostnad men ofta tjänar man på det i längden. Fast, det avgör du såklart bästa själv.

När det gäller tilluftsdon balance har den ett luftflöde på 55-195 m3/h I 15-54l/s. Detta är en tilluftsventil, tillverkad av polypropen med vit yta. Som standard har den ett fjädermonteringssystem. Samtliga storlekar är standardartiklar och har en monteringsram. Mer fakta presenteras nedan.

När det gäller funktion med ett tilluftdon balance har den goda egenskaper när det gäller alltifrån ljudnivå, tryckfall, luftflöde och egendämpning. Tilluftsdon balance monteras antingen i ram eller direkt i kanal. Utförande då? Tilluftsdon balance är tillverkad av återvinningsbar polypropylen och tål temperaturer ända upp till 100°C. Det här är ett material som tål de flesta kemikalier i mindre koncentrationer. Donet levereras i vit färg. Donet går även att använda för frånluft. Genom en bra ventilation och luftgenomströmning spar du in på både energi och undviker både allergier och astma. Bara det gör det mödan värt att installera ett tilluftsdon. Ventilkäglan skruvas ut/in det antal varv som ger den spaltöppning i mm som svarar mot tryckfall och önskat flöde. Tryckflödet kontrollerar du bäst genom att fronten tas bort och en mät sond förs in.

När du vill veta mer om ventilation i allmänhet är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med eventuella frågor.