Spärrkombinyckel Ironside

Spärrkombinyckel Ironside

Spärrkombinyckel ironside exemplarisk vid trånga utrymmen

Spärrkombinyckel ironside är egentligen detsamma som popnitar. Det används för att fästa ihop hårda material som plåt och olika metaller. Varför kan man då inte lika gärna använda skruv och mutter undrar en del. Framför allt beror detta på att man endast kommer åt från ett håll. Därför är spärrkombinyckel ironside optimalt att använda inom dessa användningsområden.

Ska man använda nitarna utomhus använder man med fördel rostfria nitar, gjorda av rostfritt stål. De håller oftast längre än materialen som sammanfogas och passar bra inomhus. Varför använder man inte dessa även inomhus då? Oftast är de nitarna dyrare och eftersom det är lika stora påfrestningar inomhus så går det precis lika bra med spärrkombinyckel ironside avsedda för inomhusbruk. En annan sak man också ska ta hänsyn till när man ska blindnita är vilken storlek du ska ha på din nit. Läs gärna vidare om de så ska vi reda ut hur det ska vara.

När du befinner dig i trånga utrymmen och har svårt att komma åt så använder du med fördel spärrkombinyckel ironside för att sammanfoga olika material. Även när du kommer åt kan det vara så att du inte ser och även då är spärrkombinyckel ironside optimalt att använda.

När det gäller storleken på dina nitar så är det av betydelse också. Det man generellt kan säga är att ju större spärrkombinyckel ironside du använder, desto starkare blir sammanfogningen. Likaså är det såklart med avståndet mellan nitarna. Ju tätare, desto starkare. Till nitarna använder du en blindnittång och här finns det också en del att tänka på. Optimalt för dessa nitar är att använda en blindnittång ironside som levereras med fyra utbytbara munstycken.

Har du fler funderingar på blindnit och nittänger är du välkommen att höra av dig,

 så lovar vi att berätta mer. Det viktiga är ju att det blir rätt i slutändan.