Potentiometer

Potentiometer

MTP 10, 10K potentiometer, Systemair

Om du är ute efter en potentiometer så finns det information här om var du lämpligast hittar just en sådan, men även lite kring om vad det är. Vi börjar i rätt ände med vad en potentiometer är för något. Man brukar säga att det är en vanlig benämning på en helt vanlig elektronisk komponent. Den vanligaste beskrivning är att det är en typ av reglerbart motstånd. Hos ventilationonline.se kan du köpa potentiometer systemair för manuell reglering av fläktar som har en 10V utsignal och finns för både utanpåliggande (IP54) samt för infällt (IP44) montage. Med MTP 10 reglerar du hastigheten av energivänliga EC-motorer.

EC-motorerna har som standard en 10V utgång som kopplas till MTP 10:an som då således levererar en 0 – 10V signal tillbaka till motorn. Det ska också betonas att det inte krävs någon extern matning.

Nu när vi har tittat på vad en potentiometer används till kan det vara dags att presentera en specifikation:

  • Kontrollsignal 0… 10kOhm
  • Kaplingsklass IP44
  • Spänningsmatning 10 V DC
  • Räckvidsförmåga 0… 10 V
  • Kontakt 1 NO
  • Brytförmåga 4A/ 250V
  • Vikt 0,2kg

De kunder som är intresserade av en eller flera av våra potentiometer tittar på och köper ofta till liknande produkter som du har bra nytta av när du ska installera ditt systemair. Bland annat köper man till fästklammer, anslutningsrör och motorkondensator. Ventilationonline.se med många års erfarenhet inom ventilation och fastigheter erbjuder kvalité framför kvantitet och lyssnar på vad kunderna vill ha. Vill du veta mer om våra produkter, hur de fungerar och kanske rent av vill ha tips och råd så är du varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi såklart gärna mer och svarar på eventuella frågor, inte minst om vår potentiometer. Har du exempelvis offertförfrågningar går det utmärkt att maila oss så hjälper vi dig inom kort, kanske med kompletterande frågor om vi behöver för mer information.