-13%

K 250 EC sileo, Systemair

Art. nr: 78585
Nominell data
Spänning 230 V
Frekvens 50/60 Hz
Fas 1 ~
Tillförd effekt (P1) 115 W
Ström 0,874 A
Maximalt luftflöde 0,272 m³/s
Varvtal 2562 r.p.m.
Vikt 3,9 kg
Temperaturdata
Max temperatur på transporterad luft 55 °C
Max temperatur på transporterad luft vid spänningsreglering 55 °C
Ljuddata
Ljudtrycksnivå, 3 m (20m² Sabin) 39,4 dB(A)
Skydd / Klassificering
Isolationsklass B
Kapslingsklass, motor IP54

3.999 kr 4.590 kr

Beskrivning

  • EC-motorer, hög effektivitet
  • 100 % varvtalsreglerbar
  • Hastighetskontroll inkluderas
  • Integrerat motorskydd
  • Komplett med montagekonsol

EC-fläktar är mycket energieffektiva och är enkla att reglera. De kan varvtalsregleras steglöst för att matcha luftflödesbehovet, potentiometer medlevereras. För samma luftflöde förbrukar de avsevärt mindre energi än fläktar med AC-motorer.

EC-motorer bidrar till stora reduceringar av energianvändningen, speciellt vid varvtalsreglering. Vid varvtalsreglering är EC-motorns energianvändning mycket lägre än för en asynkronmotor med motsvarande effekt. Reducerad energianvädning ger garanterat lägre driftskostnader.

K EC-serien är avsedd för montering i kanal. Alla K-fläktar har minst 25 mm lång anslutningsstos. För att underlätta installationen har K-fläktarna förmonterade montagekonsoler som standard. Fästklammer FK gör montering/demontering enkel och förhindrar vibrationsöverföring till kanal. Fläktarna har bakåtböjda skovlar och underhållsfri ytterrotormotor (EC) och levereras med förkopplad potentiometer (0-10V), fabriksinställd på 6-10V.

För att skydda motorn mot överhettning har fläktarna integrerat motorskydd. Höljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och är falsat vilket ger ett näst intill lufttätt hölje.