VentilationOnline.se

CBF100LT Badrumsfläkt, Systemair

935 kr

Bilagor
Inga bilagor hittades.

Tekniska parametrar

Nominella data
Spänning 230 V
Frekvens 50 Hz
Fas 1~
Tillförd effekt 29 W
Ström 0,19 A
Varvtal 2 403 r.p.m.
Luftflöde max 0,0291 m³/s
Max temperatur på transporterad luft max 57 °C
Ljuddata
Ljudtrycksnivå, 3 m (20m² Sabin) 52 dB(A)
Skydd/Klassificering
Kapslingsklass, motor IP44
Isolationsklass B
Data enligt ErP
Redo för ErP-krav ErP 2018
Dimensioner och vikt
Vikt 1,3 kg
Andra
Motortyp AC

• BF axialfläkt för badrum

• CBF radialfläkt för badrum, toaletter och förråd

• Båda monteras på vägg eller tak

BF/CBF Badrumsfläktarna har 1-fas motorer med underhållsfria lager och är tillverkade i ABS plast. Fläktarna kopplas så att fläkten startar när ljuset tänds, eller kopplas till en separat strömbrytare. CBF har ett inbyggt fjäderbelastat backspjäll för kallrasskydd.

Det finns 3 olika modeller: en standard modell (S), en modell med timer (T) och en modell med timer och fuktgivare (TH). Timern har en tidsfördröjning som kan justeras från 1 min till 20 min. Under frontkåpan finns en justerskruv för tidsfördröjningen. Medurs för att minska och moturs för att öka fördröjningen.

Fläkten stannar när den förinställda tidsfördröjningen är nådd. Om fuktigheten är högre än det förinställda värdet, startar fläkten igen och stannar först när fuktigheten fallit till 5% under förinställt värde. Känsligheten kan justeras från 40-95% HR. Justering för luftfuktigheten finns lättillgänglig på undersidan av BF-fläkten. På CBF-fläkten är det nödvändigt att först lossa på frontkåpan för att justera fuktgivaren.